Nieuws/Binnenland
1492488
Binnenland

Rapper weer in opspraak

Boef noemt vrouwen die hem lift geven ’hoeren’

Rapper Boef

Rapper Boef

Rapper Boef heeft zich de woede van veel mensen op de hals gehaald door vrouwen die hem een lift hebben aangeboden ’hoeren’ te noemen. Dit omdat ze om acht uur ’s ochtends op straat waren en naar een club waren gegaan.

Rapper Boef

Rapper Boef

De drie vrouwen hebben de rapper een lift gegeven toen hij in Eindhoven met een lekke band langs de weg stond op Nieuwjaarsdag. „Opgehaald door drie kechs”, schreef hij bij een filmpje op Snapchat, waarop te zien is dat hij met vijf anderen in een auto zit. Het woord ’kech’ is Marokkaans Arabisch en betekent ’hoer’ of ’slet’.

Tegenaanval

Al snel regent het kritiek op sociale media nadat het filmpje ook op fora en YouTube verschijnt. In plaats van excuses aan te bieden, gaat Boef keihard in de tegenaanval. In een nieuwe video legt hij uit waarom hij de vrouwen die hem uit de brand hielpen hoeren noemt.

„Even een opmerking voor al die ’kechs’...”, zo begint hij. „Want ik heb een paar mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech”, zegt Boef in de camera.

Hij weigert dames die uitgaan en alcohol drinken ’vrouwen’ te noemen. Boef legt voor de duidelijkheid uit wat voor vrouwen wel onder die noemer vallen. „Als je thuis zit, de hele dag niks doet, studeren, niks doet en naar papa en mama luistert, dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een kech bent, boos worden als ik je een kech noem, want je bent een kech! Klaar. Snap je?”, foetert hij.

De respectloze uitspraken over een grote groep vrouwen - onder wie ongetwijfeld ook zijn eigen fans -die het in zijn ogen verdienen om een hoer te worden genoemd, lokken veel boze reacties uit van bekende en onbekende Nederlanders. „Jezus, wat is die jongen toch een afschuwelijke klootzak”, tweet een boze Sylvia Witteman.

„Onopgevoed rotjong”, vindt foodblogger Kay. „Kort rokje/feesten = hoer, aldus de moraal van deze figuren”, aldus FvD-lijsttrekker Annabel Nanninga.

Op Instagram overladen mensen de rapper ook met commentaar onder zijn laatst geplaatste foto, waarin Boef liet weten dat hij sindskort miljonair is. Sommige fans steunen hem. „Je hebt gelijk man”, vinden zij. Ook lijken veel boze Instagrammers zijn profiel te hebben opgezocht om Boef te laten weten dat ze het niet met hem eens zijn. „Neem geen voorbeeld aan deze man”, waarschuwen zij.

OPROEP: Kent u de dames die met rapper Boef in de auto zaten? Onze verslaggever komt graag met hen in contact. Mail naar i.sluis@telegraaf.nl.