Nieuws/Binnenland
149309
Binnenland

Toch geen sprake van een overval

Man in onderbroek opgepakt na mogelijke gijzeling Arnhem

ARNHEM - UPDATE 14.35 uur - De politie heeft woensdag een gijzeling beëindigd in Arnhem. Een kale man gehuld in onderbroek werd geboeid en geblinddoekt afgevoerd door leden van een speciale eenheid. Kort daarna liet de politie weten dat de ,,gijzelingssituatie onder controle is”. Explosievenexperts doen wel nog onderzoek ter plaatse.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft een robot laten komen naar het wijkcentrum waar de gijzeling plaatsvond. Hoeveel mensen daar binnen zijn of waren is onbekend.

Vermoedelijk heeft de politie de man opgedragen zijn kleren grotendeels uit te trekken.

Wijk gedeeltelijk afgezet

De politie stuurde veel mensen en materieel naar de wijk Klarendal, nadat een melding was binnengekomen over een gewapende man in het wijkcentrum. De omgeving werd afgezet, een aantal mensen werd geëvacueerd en andere omwonenden kregen te horen dat ze binnen moesten blijven.

Wat de man bezielde is nog volstrekt onduidelijk. Op de beelden van zijn arrestatie was overigens geen wapen te zien.

’Geen overval’

De politie sprak al snel geruchten tegen dat sprake was van een overval op een supermarkt en dat de dader daarna het wijkgebouw in zou zijn gevlucht. ,,Er heeft geen overval plaatsgevonden. De supermarkt is gesloten in verband met een evacuatie.”

Op last van de politie was het treinverkeer rond de stad gedeeltelijk stilgelegd. Zowel richting Zevenaar als richting Dieren reden geen treinen. Reizigers konden wel treinen nemen richting Nijmegen en Utrecht