Nieuws/Binnenland
1493598
Binnenland

’Zo praten rappers’

Excuusfilmpje Boef na ’hoeren’ opmerking: „dom”

Rapper Boef heeft in een filmpje op Instagram zijn excuses aangeboden naar aanleiding van de video op Snapchat waarin hij drie vrouwen die hem hielpen ’hoeren’ noemde. Ook zegt hij spijt te hebben van de daaropvolgende reactievideo die dinsdag voor nog meer ophef zorgde.

Boef maakte zijn Snapchat „in een dronken bui” nadat hij in de nacht van oud en nieuw een lekke band had gekregen. De rapper kreeg hulp van drie vrouwen die hem naar huis brachten. Als dank noemde hij hen echter ’kechs’, Marokkaans Arabisch voor hoer of slet. De rapper maakte een dag later nog meer mensen boos toen hij in een reactie zei dat alle vrouwen in clubs met alcohol en korte rokjes ’kechs’ zijn.

Bekijk hieronder de in opspraak geraakte video.

„Wij rappers gebruiken woorden als bitches, kechs”, legt Boef uit in een nieuwe video op Instagram. „Het is niet per se heel beledigend, alleen dat wordt natuurlijk wel zo opgevat, dat begrijp ik ook. Hierbij mijn excuses naar die dames toe, ook naar alle dames die ik heb beledigd en die zich beledigd voelen.”

Die tweede video zegt Boef achteraf gezien ook stom te vinden. De rapper noemt zijn actie ’dom’ en ’niet zo netjes’. „Ik voelde mij de gebeten hond en nu ik alles terugzie denk ik: dit is heel dom wat ik heb gedaan en dan moet je ook een man zijn om een excuusfilmpje te maken. En dat doe ik hierbij. Sorry voor alle vrouwen die ik heb beledigd.”

Hij neemt zijn felle mening over vrouwen die drinken en uitgaan niet terug. Of hij nog steeds vindt dat vrouwen die uitgaan hoeren zijn, wordt in het filmpje niet duidelijk.

Weer excuses

Het is niet de eerste keer dat Boef in opspraak raakt en vervolgens zijn excuses aanbiedt en de oorzaak zoekt in ’een dronken bui’. In mei vorig jaar kreeg hij nog een taakstraf voor het vernielen van een politieauto in Zoetermeer, een jaar daarvoor. „Ik was dronken, het was een misplaatste grap”, zei hij toen. „Ik ben me bewust van mijn voorbeeldrol voor jongeren, dit zal nooit meer gebeuren.”

Ook in januari 2017 stond de rapper annex vlogger terecht voor het beledigen van de politie op internet, waarbij hij teksten riep als ’Ik neuk jouw dochter’. De rechter in Breda legde hem toen tachtig uur werkstraf op.

Boef heeft veel jonge volgers op internet.