Nieuws/Binnenland
1496410815
Binnenland

’Nietsvermoedende man in badjas ontvoerd bij ’strafexpeditie’ bouwvakkers’

Almelo - Een 49-jarige man uit Almelo is eind april ontvoerd geweest door vier, voor hem onbekende, mannen. Het slachtoffer werd met enkel een badjas aan, zonder mobiele telefoon, afgezet aan de rand van een bos en werd opgedragen zijn eigen graf te graven. De man is die dag in paniek het bos uit gerend en kon dankzij een passerende automobilist naar huis worden gebracht. Het viertal wordt verdacht van vrijheidsberoving met dwang, diefstal met geweldpleging, afpersing en bedreiging.

Dat schrijft RTV Oost. De man is meegenomen toen bleek dat zijn huisgenoot, een collega van het viertal, niet thuis was.

De verdachten, drie zzp’ers (32, 34 en 47 jaar) en een zogenoemde ’koppelbaas’ (een tussenpersoon in de bouw) van 40 jaar oud zijn allen werkzaam in de bouw. Ze waren van plan hun collega – en daarmee de huisgenoot van het slachtoffer - een lesje te leren: hij zou door het lint zijn gegaan tegen de koppelbaas toen hij hoorde dat hij op zijn geld moest wachten, in tegenstelling tot de andere drie zzp’ers.

Volgens RTV Oost heeft de koppelbaas zich na de clash beklaagd bij de drie. De omroep schrijft dat de drie uit vrees voor hun baan zich destijds achter de koppelbaas hebben geschaard en de collega te grazen namen.

Rake klappen

Het slachtoffer is vlak voor zijn ontvoering opgedragen de huisgenoot te bellen. Maar als die niet opneemt besluit het viertal de 49-jarige man dan maar mee te nemen. Het slachtoffer liep bij de ontvoering rake klappen op.

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat er vier mannen zijn aangehouden. Zij worden verdacht van onder meer vrijheidsberoving met dwang, diefstal met geweldpleging, afpersing en bedreiging. De mannen zouden een ander onder dwang hebben meegenomen naar het bos, omdat ze te weten wilden komen waar persoon verbleef naar wie ze op zoek waren, bevestigt een woordvoerder aan De Telegraaf. Alle andere achtergronden over het verhaal kan het OM niet bevestigen.

Reactie advocaat

De advocaat van één van de verdachten wil niets kwijt over het voorval, wel zegt hij dat alle vier met klem ontkennen iets over ’graven van eigen graf’ te hebben gezegd.

13 juli zal een eerste pro-formazitting worden gehouden. Dan wordt duidelijk of de vier langer vast blijven zitten.