Nieuws/Vrouw

Opinie

'Boycot Boef massaal en definitief'

Door Hester Zitvast

Als één ding in 2018 nu al zo klaar is als een klontje, is dat we rapper Boef (24) collectief moeten afschrijven, vindt VROUW-collega Hester Zitvast. Er is vast wel een magazijn waar hij zijn carrière kan voortzetten. Dit soort mannetjes heeft het woord 'respect' doorgaans nogal voor op de tong liggen. Maar het daadwerkelijk uitdragen is kennelijk moeilijker dan het tig keer per dag roepen.

„Wat maakt ons nou zo kwaad? Want kwaad zijn we - ondanks zijn volledig voorgeproduceerde volstrekt ongeloofwaardige excuses. Ik denk dat het de oprechtheid van zijn woorden was. Het feit dat hij écht zo denkt over vrouwen. Dat ze 'kechs' (hoeren) zijn als ze uitgaan en korte rokjes dragen. Dat hij meent dat te mogen veroordelen. Dat nog vele meer mannen dat op deze manier menen te mogen veroordelen.”

„Wij kijken in het Westen al wel langer hoofdschuddend naar culturen waarin vrouwen met hoofddoek op de meest zotte manieren worden onderdrukt. Niet uitgaan. Geen alcohol. Niet autorijden. Het is voor de meeste westerse vrouwen volstrekt ondenkbaar dat een man zich daarover uitspreekt. Waar bemoei je je mee? Wie ben jij te denken dat je op wat voor manier dan ook boven ons staat?”

„Een dikke vinger naar iedere man die denkt ons de baas te zijn.” Lees nu verder op VROUW.nl