Nieuws/Binnenland
1497840878
Binnenland

Arrestaties bij demonstratie Animal Rebellion in kantoor ZLTO

DEN BOSCH - De politie heeft maandagmiddag dertien demonstranten van Animal Rebellion aangehouden bij een protestactie in het kantoor van boerenorganisatie ZLTO in Den Bosch. De demonstranten hadden zich vastgeketend en weigerden te vertrekken. Buiten het pand aan de Onderwijsboulevard waren zo’n twintig a dertig demonstranten aanwezig, laat een politiewoordvoerder weten.

De actievoerders liepen het gebouw rond 11.30 uur binnen. Zo’n anderhalf uur later had de politie hen verwijderd en opgepakt wegens huisvredebreuk. Volgens BN DeStem eisten de demonstranten een gesprek met de directeur van ZLTO. De actiegroep verwijt de boerenorganisatie direct verantwoordelijk te zijn voor „destructief beleid dat door veeboeren wordt gebruikt om het milieu en dieren te exploiteren met verwoestende gevolgen”, zo is te lezen op de sociale mediakanalen van Animal Rebellion.

Vrijdag voerden activisten van Animal Rebellion ook actie in Den Bosch. Toen klommen verschillende demonstranten op het provinciehuis en ketenden meerdere mensen zich vast. De actiegroep eiste onder meer dat de provincie Noord-Brabant „de ecologische- en klimaatnoodtoestand” afkondigde. Twee mensen werden aangehouden voor baldadigheid.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd