Nieuws/Wat U Zegt

Schijnconstructie

Lezer Kor Bonthuis vindt het schandalig dat sociale werkplaats Alescon in Assen in eerste instantie honderden arbeidsgehandicapten inhuurde via een zelf opgericht uitzendbureau. „Dat er in de politiek niet altijd eerlijk spel wordt gespeeld weten wij al lang. Maar dat dit nu ook gebeurt over de ruggen van gehandicapte medewerkers slaat alles.”

Dit is wat er nu is gebeurd bij Alescon in Assen. Door deze 400 medewerkers middels een schijnconstructie via een eigen uitzendbureau te werk te stellen bij het werkvoorzieningsschap hebben ze deze mensen niet alleen tekort gedaan in morele zin, maar ook in financieel opzicht.

Een uitzendbureau hoeft namelijk geen eindejaarsuitkering uit te keren en zo zijn er nog wel wat secundaire arbeidsvoorwaarden te noemen die een medewerker in vaste dienst automatisch wel krijgt. Dat dit allemaal is gebeurd onder het mom van zoveel mogelijk mensen aan een baan helpen is lariekoek en tevens een verdoezeling van de feiten.

Dit is pure zelfverrijking van politieke kopstukken over de ruggen van de gehandicapten, die toch al worden gezien als het afvoerputje van de maatschappij. En de vakbonden stonden erbij en keken ernaar. Schaam u allen diep.

Kor Bonthuis, Appingedam