Nieuws/Buitenland
1501246535
Buitenland

Spanjaard eet delen moeder rauw en gekookt en moet de cel in

Politie in Madrid, beeld ter illustratie.

Politie in Madrid, beeld ter illustratie.

MADRID - Een Spanjaard die delen van zijn moeder heeft opgegeten, is veroordeeld tot vijftien jaar en vijf maanden cel. De rechtbank in Madrid acht de man schuldig aan het wurgen van zijn moeder en het opeten van het in stukken gesneden lichaam. Een politieagent zei tijdens het proces dat de verdachte bij zijn arrestatie vertelde dat hij wat delen rauw had gegeten, andere had gekookt en ook aan zijn hond had gevoerd.

Politie in Madrid, beeld ter illustratie.

Politie in Madrid, beeld ter illustratie.

De dader kreeg de bijnaam ’de kannibaal van Ventas’, verwijzend naar de wijk in de Spaanse hoofdstad waar de politie de macabere overblijfselen had ontdekt in het appartement van moeder en zoon. Volgens de rechters was de veroordeelde niet psychisch verward toen hij toesloeg, en moet hij daarom naar de gevangenis. Hij zou wel drugsproblemen hebben gehad. De vijf maanden straf zijn specifiek voor lijkschennis. Ook moet de man een schadevergoeding van 60.000 euro betalen aan zijn broer.

Begin 2019 had de dader ruzie met zijn 69-jarige moeder. Nadat hij haar had gewurgd, begon hij het lijk met een zaag en twee keukenmessen in stukken te delen „om het te laten verdwijnen”, verklaarde de aanklager. De verdachte at af en toe van de overblijfselen en bewaarde andere stukken in plastic doosjes in het appartement en in de koelkast. Andere stukken had hij in vuilniszakken gedaan en weggegooid.