Nieuws/Binnenland
1504869
Binnenland

Massale vechtpartij in Noordwijk

NOORDWIJK - Een aantal groepen jongeren is in de nacht van donderdag op vrijdag met elkaar op de vuist gegaan in het centrum van Noordwijk. Rond 2.00 uur sloeg de vlam in de pan en moesten meerdere politieeenheden uit de omgeving worden opgetrommeld.

Op het moment van de vechtpartij, een groep van ongeveer 20 personen, verlieten ook veel bezoekers de omliggende uitgaansgelegenheden waardoor er een paar honderd personen op de De Grent aanwezig waren.

Nadat de vechtpartij onder controle was, hield de politie toezicht en sommeerden ze de jongeren naar huis te gaan. De meeste personen gaven gehoor aan de vordering, maar een groep van ongeveer 100 jongeren honderd jongeren richtte zich tegen de agenten en gooiden met flessen en stenen.

Een kleine groep jongeren heeft zich toegang verschaft tot een beddenzaak in de Hoofdstraat, waar ze vernielingen hebben aangericht. Door de Hoofdstraat te omsingelen kon de politie de rust in de badplaats terugbrengen.

Volgens een politiewoordvoerder is er niemand aangehouden. „Het doel was vooral om de mensen weg te krijgen en de rust terug te brengen.” Wel werd een aantal personen staande gehouden. „Hun identiteit is genoteerd voor verder onderzoek.”