Nieuws/Binnenland
1506381394
Binnenland

Douane doet drie cocainevondsten in Rotterdamse haven

ROTTERDAM - De douane heeft donderdag en vrijdag verschillende partijen cocaïne gevonden in de Rotterdamse haven. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het in totaal om 2001 kilo drugs. De vondsten werden gedaan tijdens verschillende controles.

Tijdens de eerste controle donderdag vond de douane 1050 kilo cocaïne op een zeeschip uit de Marokkaanse havenstad Tanger. De drugs zaten verstopt in een container met auto-onderdelen, afkomstig uit Brazilië. De onderdelen waren bestemd voor een bedrijf in Frankrijk.

Vrijdag trof de douane in een container geladen met papier 420 kilo cocaïne aan. Deze container kwam uit Chili en was vrijdag binnengekomen in de haven. Het papier was bedoeld voor een bedrijf in Zuid Afrika.

De derde en laatste vondst was ook vrijdag en ging om 531 kilo cocaïne in een container met rozijnen. De gedroogde vruchten waren bedoeld voor een bedrijf in Zweden.

De drie bedrijven waarvoor de containers bestemd waren, hebben vermoedelijk niets te maken met de smokkel.

De drugs zijn inmiddels vernietigd. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Xeehavenpolitie en het OM in Rotterdam, onderzoekt de zaken.