Nieuws/Binnenland
1506526997
Binnenland

Sigrid Kaag test positief op corona, maandag niet bij beëdiging op bordes

Den Haag - D66-leider Sigrid Kaag is besmet met het coronavirus, schrijft ze op Twitter. Haar beëdiging tot minister van Financiën zal maandag digitaal gebeuren. Ook zal ze aansluitend niet op het bordes van Paleis Noordeinde staan voor de traditionele bordesscène, omdat ze in quarantaine zit.

De bordesscène gaat maandag door, maar dan zonder Kaag, bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst. De D66-leider wordt niet alleen minister van Financiën, maar ook eerste vicepremier. Die staat traditiegetrouw direct aan de linkerkant van de koning op de bordesfoto. Later maandag zal ze digitaal de eerste ministerraad van het kabinet-Rutte IV bijwonen.

Kaag schrijft dat ze zich ondanks haar besmetting goed voelt. „Het is een iets andere start dan ik had gehoopt, maar ik ga vol energie aan de slag.” Ze zat al in quarantaine omdat iemand in haar „zeer nabije omgeving” positief testte. De D66-leider was zaterdag dan ook niet aanwezig bij de eerste vergadering van de ministersploeg: dit zogeheten ’constituerend beraad’ woonde ze digitaal bij. Voor zover bekend is ze dus niet in de buurt geweest van andere beoogde ministers.