Nieuws/Binnenland
1508208867
Binnenland

Nog 29 coronapatiënten op intensive care

ROTTERDAM - Het aantal coronapatiënten dat op een intensive care behandeld wordt is met 10 afgenomen vergeleken met vrijdag. Het zijn er nu 29. Op de verpleegafdelingen liggen 180 coronapatiënten, eveneens 10 minder dan vrijdag.

„Op dit moment liggen er dus nog maar ruim 200 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen”, aldus voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. „Over het geheel genomen hebben we inmiddels meer dan 45.000 IC-verpleegdagen om corona gehad.”

Intensive cares behandelen momenteel 573 mensen met andere aandoeningen, zoals tumoren en ernstige hartklachten. Elf minder dan een etmaal geleden. De totale IC-bezetting komt daarmee op 602 personen, een afname van 21, blijkt uit gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op het hoogtepunt van de coronacrisis lagen meer dan 1400 coronapatiënten op de intensive care. Bijna drie maanden geleden, op 7 april, lagen daar 1424 patiënten, een record.

Intensivisten maakten zich grote zorgen over de ontwikkelingen en pleitten samen met andere medici voor verregaande maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Die kwamen er, waarna het aantal patiënten op de ic’s in Nederland gestaag afnam.

Het aantal mensen dat aan de coronabesmetting is overleden, is zaterdag met twee slachtoffers opgelopen naar 6105, meldde gezondheidsinstituut RIVM. Dat stopt met het dagelijks melden van het aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames door het coronavirus. Vanaf 1 juli komt er elke week een bericht, telkens op dinsdag om 14.00 uur.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd