Nieuws/Buitenland
1509056031
Buitenland

Reisadvies Italië verder aangescherpt om coronacrisis

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Italië vrijdag verder aangescherpt. De provincie Pesaro-Urbino is toegevoegd aan het gebied in Noord-Italië, waar het ’oranje’ reisadvies geldt: alleen naar afreizen als dat echt noodzakelijk is. In die provincie is het aantal besmettingen met het coronavirus de afgelopen dagen verder toegenomen.

Voor de rest van Italië geldt het ’gele’ reisadvies. Reizigers moeten dan op hun hoede zijn voor veiligheidsrisico’s. Eerder gold ’geel’ alleen voor de regio Lazio en de provincie Pesaro-Urbino.

Een aantal gemeenten in Noord-Italië die zijn afgegrendeld vanwege de uitbraak van het virus, kan beter helemaal gemeden worden, aldus Buitenlandse Zaken.

Het aantal doden in Italië is gestegen van 148 naar 197. Volgens de autoriteiten groeide het aantal vastgestelde besmettingen van 3858 naar 4636.

Italië is verreweg het zwaarst getroffen land in Europa. Vooral de regio’s Lombardije en Veneto hebben veel besmettingen en sterfgevallen. Veel besmettingen in andere Europese landen, zoals ook Nederland, zijn terug te voeren naar Italië.