Nieuws/Binnenland
1509285333
Binnenland

Overleden persoon gevonden na grote brand Kaageiland

Een grote brand op Kaageiland. Meerdere eenheden van de brandweer zijn uitgerukt.

Een grote brand op Kaageiland. Meerdere eenheden van de brandweer zijn uitgerukt.

KAAG - In een appartementencomplex in het Zuid-Hollandse Kaag waar zondagavond brand ontstond, is maandagmiddag een overleden persoon gevonden. Dat meldt de veiligheidsregio Hollands Midden. Dertig mensen uit het complex werden geëvacueerd, maar één iemand werd vermist.

Een grote brand op Kaageiland. Meerdere eenheden van de brandweer zijn uitgerukt.

Een grote brand op Kaageiland. Meerdere eenheden van de brandweer zijn uitgerukt.

De woordvoerder van de veiligheidsregio sprak eerder maandag al de vrees uit dat de vermiste persoon was omgekomen bij de brand, aangezien het meest waarschijnlijke scenario was dat diegene nog in het complex was. Met de vondst van het lichaam is het onderzoek overgedragen aan de politie. Die doet verder onderzoek naar de identiteit van de overledene en of het inderdaad om de vermiste persoon gaat.

De brand heeft voor veel schade gezorgd aan het complex, bestaande uit twintig appartementen en een restaurant. De eerste verdieping is door de brand onbewoonbaar geraakt en de begane grond moet waarschijnlijk eveneens als verloren worden beschouwd door schade van het vele bluswater. Er wordt gezocht naar vervangende woonruimte voor de bewoners van de Beatrixlaan.

Tekst gaat verder onder de tweet.

In hotel opgevangen

De brand in een appartementencomplex aan de Beatrixlaan in het Zuid-Hollandse Kaag was maandag rond het middaguur gedoofd. Een woordvoerder van de veiligheidsregio Hollands Midden liet weten dat de brand „zo goed als uit is en alleen nog narookt.”

Het complex telt twintig appartementen en een restaurant. Dertig mensen zijn geëvacueerd en allemaal nagekeken door ambulancepersoneel. Onder hen zijn geen gewonden. Allen zijn in een nabijgelegen hotel opgevangen nadat de brand zondagavond uitbrak.

Maandagochtend werd samen met de gemeente en de eigenaar van het pand gezocht naar vervangende woonruimte, zei de woordvoerder van de veiligheidsregio. „De huizen op de eerste etage zijn zo goed als verwoest, en op de begane grond is zoveel bluswater in de huizen gekomen dat die ook niet meer bewoonbaar zijn.”

Wind

Rond 02.00 uur werd al het sein brand meester gegeven, maar de brand woedde toch nog door. Inzet was om het vuur gecontroleerd te laten uitbranden. De wind maakte het blussen moeilijk en er was gevaar dat de brand zou overslaan naar panden aan de overkant van de straat. Het dorp is gelegen op het Kagereiland, waardoor de ondersteuning van de brandweer via een veerpont moest komen.

App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952