Nieuws/Buitenland
1510819
Buitenland

Lichaam van pasgeboren baby aangetroffen in toilet van vliegtuig

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

JAKARTA - Het schoonmaakpersoneel van luchtvaartmaatschappij Etihad Airways heeft zaterdag het levenloze lichaam van een pasgeboren baby gevonden in het toilet van een vliegtuig. Ze deden de vreselijke ontdekking nadat het toestel geland was op de internationale luchthaven van Soekarno-Hatta in Indonesië.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

Niet lang na de vondst arresteerde de luchtvaartpolitie zaterdagnacht een 37-jarige vrouw op de luchthaven. Zij was tijdens de vlucht van Abu Dhabi naar Jakarta bevallen van een jongetje. Ze had besloten om het pasgeboren kindje achter te laten in een vuilnisbak in een van de toiletten op het vliegtuig. Dit meldt The Jakarta Post.

De vrouw werd geïdentificeerd als H., een inwoonster van de Indonesische stad Cianjur. Ze gaf toe dat het haar baby was, die het resultaat was van een buitenechtelijke relatie met haar werkgever in Abu Dhabi.

„We moeten de zaak uiteraard nog verder onderzoeken”, zegt Mirzal Maulana, hoofd van de politie. Of het kindje doodgeboren was of nog heeft geleefd, is nog onbekend.