Nieuws/Buitenland
1513596829
Buitenland

Taiwan meldt eerste sterfgeval door coronavirus in 8 maanden

TAIPEI - Taiwan heeft voor het eerst sinds afgelopen mei weer melding gemaakt van een sterfgeval door het coronavirus. Het gaat om een tachtiger met gezondheidsproblemen.

De eilandstaat voor de Chinese kust behoort tot landen in de wereld die de pandemie het beste hebben doorstaan. Het ruim 23 miljoen inwoners tellende Taiwan heeft zo’n 900 coronagevallen gemeld. Het gaat vooral om mensen die het virus opliepen in het buitenland.

De Taiwanese autoriteiten hebben sinds kort te maken met een ongebruikelijke lokale uitbraak rond een ziekenhuis in de stad Taoyuan. De overleden vrouw maakte volgens de autoriteiten deel uit van het huishouden van een verpleegkundige die het virus had opgelopen. De tachtiger kreeg voor haar overlijden hoge koorts en testte daarna positief.

Sinds het begin van de maand zijn 19 besmettingen gelinkt aan de nieuwe uitbraak in Taoyuan. Taiwan heeft maatregelen genomen om de situatie onder controle te krijgen. Duizenden mensen zitten in quarantaine en evenementen zijn afgelast.