Nieuws/Binnenland
1514005036
Binnenland

LIVE | Reisadvies voor Noorwegen aangescherpt

AMSTERDAM - Het aantal mensen dat wereldwijd besmet is geraakt met het coronavirus is de 20 miljoen gepasseerd. De pandemie heeft wereldwijd ten minste 740.000 mensen gedood, waarbij de Verenigde Staten de meeste doden met ruim 164.5000 hebben geregistreerd, gevolgd door Brazilië met meer dan 100.000. In Nederland stierven meer dan 6100 mensen aan het virus. Bekijk het laatste nieuws in dit liveblog, dat wordt aangevuld.

Nederland scherpt het reisadvies voor Noorwegen aan. Omdat het land vanaf zaterdag reizigers vanuit Nederland verplicht in isolatie te gaan, raadt het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) mensen vanaf die dag af naar Noorwegen te reizen.

Op de kaart van BuZa kleurt Noorwegen vanaf zaterdag oranje, maar dat betekent niet dat mensen die vanuit het Scandinavische land terugkeren in Nederland in isolatie hoeven te gaan, benadrukt het ministerie. Dat geldt wel voor landen die op oranje staan, omdat daar veel besmettingen zijn.

Noorwegen maakte de isolatieplicht woensdag bekend. Hij geldt ook voor enkele andere Europese landen. Reizigers uit Nederland moeten van tevoren een adres opgeven, waar ze vervolgens tien dagen in strikte isolatie gaan. Mensen die niet kunnen aantonen zo'n adres te hebben, kunnen worden geweigerd bij de grens.

In Finland moeten reizigers uit Nederland sinds kort ook in quarantaine.

Ziekenhuizen Nederland

Ziekenhuizen behandelen momenteel 150 mensen vanwege het coronavirus, het hoogste aantal sinds 2 juli. „Deze stijging volgt op de snelle toename van het aantal nieuwe besmettingen. Het is cruciaal om deze besmettingsgolf in te dammen, anders kan het aantal patiënten in de ziekenhuizen in de komende periode snel verder stijgen”, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Het aantal coronapatiënten op de intensive care steeg van 30 naar 35, het hoogste aantal sinds eind juni. Op verpleegafdelingen liggen nu 115 mensen met het virus. Dat waren er dinsdag 97. Het totaal steeg in een dag tijd van 127 naar 150.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is in twee weken tijd met 90 procent gestegen, benadrukt Kuipers. Eind juli behandelden de ziekenhuizen in totaal 80 mensen bij wie het coronavirus was vastgesteld.

Op de intensive cares liggen ook 613 mensen met andere aandoeningen, 30 meer dan op dinsdag. Ook dit is het hoogste aantal in bijna twee maanden tijd.

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

 • Bijna 5000 coronadoden minder in VK door nieuw telsysteem
 • Forse toename corona in Frankrijk, maar ziekenhuizen leger
 • Reisadvies Malta gewijzigd naar code oranje
 • Avondklok in Antwerpen wordt nachtklok, horeca langer open
 • 48 nieuwe coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen, hoogste aantal sinds eind mei
 • Rusland noemt beweringen dat coronavaccin onveilig is ongegrond
 • Mondkapje voor iedereen verplicht in Brussel
 • China versoepelt toegangsvoorwaarden voor 36 Europese landen
 • Amerika verzekert zich van 100 miljoen doses coronavaccin Moderna
 • Aantal nieuwe besmettingen blijft stijgen in Duitsland: 1226 positieve coronatests
 • Nieuw-Zeeland stelt ontbinden parlement uit om corona

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

Bent u zelf in het buitenland en wilt u uw ervaringen omtrent het coronavirus met ons delen? Mail ons via podcast@telegraaf.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop