Nieuws/Binnenland

Parkeerboete van 6200 euro

De boete viel wel heel hoog uit.
1 / 2

De boete viel wel heel hoog uit.

Aldo Allessie

Breda - Een parkeerwachter in Breda heeft automobilisten afgelopen vrijdag de stuipen op het lijf gejaagd door parkeerbonnen van 6200 euro uit te delen.

De boete viel wel heel hoog uit.
1 / 2

De boete viel wel heel hoog uit.

Aldo Allessie

„Ik schrok enorm”, vertelt automobilist Jeroen Jas die de bizarre boete onder zijn ruitenwisser aantrof. Hij was op bezoek bij een vriend en parkeerde een paar uur daarvoor zijn auto aan de Oude Vest. Omdat hij een verkeerd kenteken in zijn parkeer-app had geselecteerd, kreeg hij een prent. Tot zijn verbijstering moest Jeroen 6202,20 euro aftikken: 2,20 voor de parkeerbelasting en 6200 euro voor de naheffing.

„Ik dacht: wat overkomt me nu? Zijn dit de tarieven voor het nieuwe jaar? Of sta ik op een invalidenplek? Maar dan was mijn auto wel weggesleept”, vertelt Jeroen.

Volgens de gemeente Breda is er iets fout gegaan bij het updaten van de handcomputers waarmee de parkeerbonnen worden uitgedeeld. Bij het invoeren van het nieuwe boetetarief van 62 euro is de komma waarschijnlijk op de verkeerde plek gezet, legt een woordvoerder uit. Een ’handjevol’ foutparkeerders kreeg een megaboete. De prenten worden kwijtgescholden en de gedupeerden krijgen een bloemetje.

Bekijk meer van