Nieuws/Binnenland
1516122185
Binnenland

’Bende is landelijk actief’

Politie verspreidt beelden van verdachten bloedpriktruc

EINDHOVEN - De politie heeft beelden vrijgegeven van twee ’bloedprikoplichters’. Met een smoes over een heersende griepepidemie hadden de man en vrouw zich binnengepraat bij een 90-jarige man in Eindhoven en hem 4000 euro afhandig gemaakt. „Wie zijn deze nep verpleegkundigen?”

De criminelen gingen slinks te werk. De vrouw nam via een vingerprik bloed af bij het slachtoffer. Ondertussen ging de man op zoek naar waardevolle spullen en geld. „Het slachtoffer kreeg vervolgens te horen dat zijn bloedwaarde niet goed was, maar dat een pil het zou oplossen. Hij moest wel even 1 euro pinnen om de pillen te bestellen.”

Met het zogenaamde ’pinapparaat’ werden de bankpasgegevens van het slachtoffer gekopieerd, aldus de politie.

Vlak erna namen de criminelen op twee plaatsen geld op met de gestolen bankpas: bij Winkelcentrum Woensel en ergens in Heeze. De politie spreekt van een ’gewetenloos duo’ en van een ’achterbakse bloedprik babbeltruc’. Die variant lijkt een landelijk trend te worden. „Trap er niet in!”, aldus de politie.

Op de foto links is de vrouw goed te zien. Ook de man is goed in beeld.

Op de foto links is de vrouw goed te zien. Ook de man is goed in beeld.

Verspreid over Nederland

De bloedpriktruc is voor zover bekend ook toegepast in Delft en Utrecht. Eerder deze week zei de politie dat er vermoedelijk één criminele groep achter zit die in wisselende samenstelling opereert.

Tips? Neem contact op met de redactie via de WhatsApp-tiplijn. Zet het nummer in uw telefoon: +31613650952.

De politie maakt zich grote zorgen over de nieuwste en ultieme vorm van de babbeltruc. Een woordvoerster zegt dat deze babbeltruc verder gaat dan andere methoden, omdat ’de lichamelijke integriteit wordt aangetast’.

Bekijk hier de foto’s van de verdachten: