Nieuws/Binnenland

80-plusser reed dwars door draadglas

Bejaarde overleden na val uit raam met scootmobiel

Door Chris Ververs

Een traumahelikopter is geland op een grasveld nabij het verzorgingshuis.

Een traumahelikopter is geland op een grasveld nabij het verzorgingshuis.

AS Media

NAARDEN - UPDATE 17.29 - Een 86-jarige man is dinsdag overleden nadat hij met een scootmobiel door het raam van de eerste verdieping van zorgwoning De Flank reed. Het slachtoffer is ’s ochtends met grote spoed door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, en overleed later op de dag.

Een traumahelikopter is geland op een grasveld nabij het verzorgingshuis.

Een traumahelikopter is geland op een grasveld nabij het verzorgingshuis.

AS Media

Vermoedelijk is de bestuurder van de scootmobiel uit de lift gekomen en in volle vaart rechtdoor gereden. Een andere lezing is dat de man plaats wilde maken voor iemand die uit de lift kwam en achteruit door het glas is geschoten. In beide gevallen resulteerde het met een dramatische val van zeker drie meter.

Draadglas op de eerste verdieping kon niet verhinderen dat de man die al een paar jaar in De Flank woont, er met scootmobiel dwars doorheen schoot. Hoe dat kon gebeuren wordt nog onderzocht.

Het beeld is dramatisch. De stoep voor het pand is bezaaid met glasscherven. In het midden ligt een plas bloed. De scootmobiel staat er zwaarbeschadigd bij. In het mandje aan het stuur liggen nog een rookworst en De Telegraaf.

Geschokt

Ouderen kijken geschokt door het raam naar buiten. Een man komt aangelopen om poolshoogte te nemen. Hij verhuist zijn schoonvader morgen naar het woonzorgcentrum. „Ik weet nog niet of ik het hem ga vertellen.” Volgens hem zijn alle woningen voorzien van draadglas. „Dat is niet zo sterk als gelaagd glas, dan was dit nooit gebeurd”, weet hij. „Dit is echt bizar. En luguber.”

Lilian Verheul, directeur Woningstichting Naarden en eigenaar van het pand: „Ik ben heel erg geschrokken. Wat ik van de politie heb meegekregen is dat deze meneer met scootmobiel uit de lift kwam en met behoorlijke vaart rechtdoor reed, zo door de pui naar buiten. Ik ben net bij een bewoner geweest die het gehoord heeft en de zorgpost direct heeft gewaarschuwd. Die mevrouw was enorm geschrokken.”

’Hoe heeft dit kunnen gebeuren?’

Volgens Verheul volgt onderzoek naar het type glas dat gebruikt is op deze risicovolle plek bij de lift. „Wij zullen hier onderzoek naar moeten doen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en had hier ander glas in moeten zitten? Dat weet ik nu ook niet.”

Lees meer over