Nieuws
151901
Nieuws

McLaren zoekt gamer om F1-wagen te testen

LONDEN - Het is een droom van veel mensen: racen voor een echt Formule 1-team. Voor een gamer kan dat werkelijkheid worden, want het Formule 1-team McLaren is op zoek naar een virtuele racer. De gelukkige kan een jaar lang de F1-bolides testen op de simulator.

McLaren is een competitie begonnen, de World’s Fastest Gamer, om de nieuwe testcoureur te vinden. De winnaar krijgt een jaarcontract bij de renstal en mag zich de officiële simulatorcoureur noemen. Die overlegt met de monteurs van de renstal, op het hoofdkantoor en op circuits over de hele wereld. „De winnaar wordt echt een belangrijk deel van ons team. Dit is echt: we hebben absoluut ondersteuning op onze computerplatforms nodig”, aldus McLaren-directeur Zak Brown.

McLaren heeft een YouTube-kanaal opgezet waar de competitie te volgen is. In de herfst is er een finale, waarbij tien coureurs kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Ze zullen in meerdere games en op meerdere platforms tegen elkaar racen.

Nyck de Vries

McLaren is naar eigen zeggen het eerste F1-team dat ook meedoet in eSports. McLaren heeft al drie echte testcoureurs. Een van hen is het 22-jarige talent Nyck de Vries uit Sneek. De Fries rijdt in de Formule 2.

McLaren kwakkelt de laatste jaren. Het team heeft dit jaar nog geen enkel WK-punt behaald en in maart 2014 stond voor het laatst een McLaren-coureur op het podium.