Nieuws/Binnenland
1519142
Binnenland

Raadslid Khalid T. ontmoette 13-jarige op sekssite

Khalid T. zegt dat een relatie met het meisje de insteek was. Hij dacht dat ze 21 was.

Khalid T. zegt dat een relatie met het meisje de insteek was. Hij dacht dat ze 21 was.

GOUDA - Voormalig PvdA-raadslid Khalid T. uit Gouda (32), die volgens het Openbaar Ministerie op een hotelkamer seks heeft gehad met een 13-jarig meisje, zou haar via een seksadvertentie hebben ontmoet. Dat bleek dinsdag tijdens de niet-inhoudelijke behandeling van de strafzaak.

Khalid T. zegt dat een relatie met het meisje de insteek was. Hij dacht dat ze 21 was.

Khalid T. zegt dat een relatie met het meisje de insteek was. Hij dacht dat ze 21 was.

Het meisje heeft geen aangifte gedaan, maar het OM startte zelfstandig een onderzoek naar Khalid T. nadat de moeder van het slachtoffer zich meldde bij de politie. Volgens Shirley Splinter, de advocaat van T., heeft het meisje geld verdiend met seksuele contacten en zou ze zich hebben voorgedaan als een 21-jarige vrouw.

T. ontkent de feiten die hem door het OM worden verweten. Behalve ontucht met een minderjarige wordt hij verdacht van het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. Volgens zijn advocaat zou T. met haar in contact zijn gekomen via een advertentie op de website sexjobs.nl, waarbij niet duidelijk was dat ze minderjarig was.

’Op zoek naar relatie’

Khalid T. verscheen dinsdag niet op zitting. „Hij had verwacht dat er veel pers aanwezig zou zijn”, zei zijn advocaat Splinter. „Cliënt vindt het heel zwaar dat hij hiervan wordt verdacht.” Hij wil niet meewerken aan een psychologisch onderzoek en aan een onderzoek door de reclassering.

Het voormalig raadslid zou volgens zijn advocaat niet op zoek zijn geweest naar een seksuele beleving, maar naar een relatie. „Met die gedachte heeft een eerste ontmoeting plaatsgevonden”, aldus Splinter.

’Hij wilde seks’

De officier van justitie vertelde dat Khalid T. in september online met meerdere vrouwen contact zocht, onder meer via sekssites. In chatgesprekken zei hij dat hij op zoek was naar seks. Maar ook dat hij op zoek was naar een relatie. „De reden dat ik een vast iemand zoek, is dat alles zonder condoom kan”, zei hij in een chatgesprek.

Volgens het slachtoffer bood Khalid T. haar aan om 900 euro per maand te betalen, voor drie keer seks per maand. Grootste voorwaarde was dat de seks zonder condoom moest gebeuren.

Basisschooldirecteur

Eind september werd T. gearresteerd. Hij was op dat moment nog directeur van basisschool An Noer in Alphen en raadslid voor de PvdA in Gouda. De PvdA heeft hem toen meteen uit de lokale fractie en uit de partij gegooid. T. is nog altijd gemeenteraadslid en ontvangt hiervoor ook een maandelijkse vergoeding, omdat hij zijn raadszetel niet wil opgeven.