Nieuws
152069
Nieuws

Google schikt Italiaans belastingconflict

ROME - Google heeft in Italië een langlopend belastingconflict geschikt voor ruim 300 miljoen euro. De techreus had er volgens de Italiaanse autoriteiten jarenlang te weinig belasting betaald, door een grote stroom aan inkomsten meteen door te sluizen naar het fiscaal voordelige Ierland.

Veel grote multinationals liggen de laatste jaren onder vuur om hun belastingpraktijken en de manieren die ze gebruiken om hoge heffingen te ontwijken. Zo bereikten de Italiaanse autoriteiten in 2015 ook al een schikking met Apple, dat toen eveneens dik 300 miljoen euro moest overmaken aan Rome. In meerdere landen spelen dit soort zaken.

De Europese Commissie eiste vorig jaar ook dat Ierland miljarden euro's aan eerder toegekende belastingvoordelen terugvordert van Apple. De Ieren verzetten zich daar nog tegen, omdat Brussel het recht niet zou hebben om zich met het Ierse belastingbeleid te bemoeien. Voor Nederland speelt een vergelijkbare zaak met Starbucks. Daarover loopt nog een zaak bij het Europese Hof.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop