Nieuws/Binnenland
1520962869
Binnenland

Marechaussee vindt wapens en drugs bij controles Schiphol

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagavond tijdens een controle twee mannen van 29 en dertig jaar uit Amsterdam op Schiphol aangehouden voor drugs en vuurwapenbezit. Bij een andere controle werd een groot kapmes bij een 24-jarige Rotterdammer gevonden, schrijft de marechaussee zaterdag op Facebook.

Medewerkers van de marechaussee controleerden vrijdagavond de auto met de twee mannen wegens opvallend rijgedrag op de Koetsierstraat op Schiphol. De 30-jarige bestuurder bleek onder invloed en werd aangehouden.

Geladen revolver

Tijdens het doorzoeken van de auto vonden de marechaussees 19.000 euro aan vermoedelijk vals geld en en 250 gram cocaïne. Nadat de mannen waren afgevoerd, zagen de marechaussees nog een geladen revolver op straat liggen. Dit vuurwapen wordt onderzocht door de forensische recherche.

Zaterdag zijn in verband met deze zaak vier woningen doorzocht. Daarbij werd nog eens 2000 euro aan vals geld ontdekt en een opbergbox voor een vuurwapen.

Vertrekhal

Tijdens een andere controle bij de vertrekhal vrijdag werd een man uit Rotterdam met een 40 centimeter groot kapmes aangehouden. Het mes is in beslag genomen. De man kreeg een proces-verbaal.