Nieuws/Binnenland
1522264489
Binnenland

Kabinet vult pot met 1 miljard euro om woningbouw aan te jagen

Den Haag - De woningbouw krijgt volgend jaar een extra zetje van 1 miljard euro van het demissionaire kabinet. Dat geld gaat in een pot om de woningbouw aan te jagen.

Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de NOS. Het kabinet zal de investering bekendmaken op Prinsjesdag. Het miljard euro gaat in het potje voor de zogenoemde Woningbouwimpuls. Die is bedoeld om woningbouw aan te jagen, gemeenten kunnen aanspraak maken op dat potje om betaalbare woningen kunnen bouwen.

Het kabinet maakte eerder al 2 miljard euro vrij voor de Woningbouwimpuls, maar minister Ollongren (Wonen) waarschuwde in het voorjaar al dat de bodem van het potje in zicht kwam. Politiek was er van links tot rechts draagvlak om dat probleem te verhelpen. Dat doet het kabinet nu door nog eens 1 miljard euro vrij te maken.

Verder wil het kabinet vanwege de demissionaire staat nog niet gaan bij het aanpakken van de wooncrisis. De grote vraagstukken worden naar de formatietafel en het volgende kabinet doorgeschoven.

Er is een enorm tekort aan woningen. In politiek Den Haag klinkt steeds luider de roep om een ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) terug te laten keren voor meer slagkracht.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop