Nieuws/Binnenland
1523070469
Binnenland

’Vrachtwagenchauffeur bestolen na hulp bij ongeluk op snelweg: ’Dat mensen tot zoiets in staat zijn..’’

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Roermond - Een vrachtwagenchauffeur is woensdagochtend van een koude kermis thuis gekomen na hulp bij een verkeersongeluk op de snelweg tussen Roermond en het Duitse grensgebied.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

De man zou door de twee slachtoffers van het ongeval bestolen zijn nadat hij beiden in zijn vrachtauto had uitgenodigd om van de schrik te bekomen. Het duo zou kans hebben gezien om de portemonnee van de bestuurder uit zijn tas te pakken en mee te nemen. In de beurs zat onder andere zijn rijbewijs en ID-kaart.

Auto in een slip

Twee mannen raakten, een stukje over de grens, met hun personenauto door nog onbekende oorzaak in een slip en klapten twee keer tegen de vangrail. Hun auto kwam uiteindelijk midden op de rijbaan tot stilstand.

De naderende vrachtwagenchauffeur van een Brabants bedrijf aarzelde geen moment en zette zijn truck stil op de rijbaan om nog meer ongelukken te voorkomen van achterop komend verkeer. De twee inzittenden van de auto bleken ongedeerd, waarna de chauffeur hen een veilige plek bood in zijn cabine.

‘Droevig’

Op het moment dat de vrachtwagenchauffeur bezig was om een verklaring van het verkeersongeluk af te leggen tegenover de politie zagen de gasten volgens het transportbedrijf de kans om zijn portemonnee te stelen. De directie van het betrokken bedrijf is geschrokken en deelt op Facebook het ongenoegen over het voorval. „Het is diep droevig dat wij de gastvrijheid bieden aan mensen die tot zoiets in staat zijn. Tegen deze lafaards zou ik willen zeggen; stuur de eigendommen van onze chauffeur naar ons bedrijf zodat onze chauffeur zijn spullen terug heeft. De bankpas is uiteraard geblokkeerd dus daar hebben jullie niets aan.”

Een man die zich bij De Telegraaf meldde en zegt de inzittende van de auto te zijn claimt dat het verhaal anders in elkaar steekt. Volgens hem zou het tweetal niks gestolen hebben, omdat ze aan het bijkomen waren van de schok. Ze zeggen nooit een portemonnee gezien te hebben en snappen dan ook niet waar de aantijgingen vandaan komen.

Omdat het ongeval een paar honderd meter over de grens van Nederland en Duitsland plaatsvond moest het bedrijf aangifte doen bij de Duitse politie. Een woordvoerder van de Nederlandse politie kon dit uit privacy-overwegingen niet bevestigen. De Duitse politie was niet bereikbaar voor een reactie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo