Nieuws/Binnenland
1523105526
Binnenland

Politie massaal naar groot illegaal feest in Gelderse Rijswijk

RIJSWIJK - De politie heeft zaterdagmiddag met honderden agenten een einde gemaakt aan een groot illegaal feest in het Gelderse Rijswijk. Daar kwamen honderden mensen uit binnen- en buitenland feest vieren. Er zijn drie aanhoudingen verricht.

Het feest vond plaats in een oude steenfabriek. De eerste meldingen erover kwamen na middernacht binnen. De politie heeft in de nachtelijke uren niet ingegrepen. Volgens een woordvoerster omdat het terrein erg moeilijk begaanbaar is, het er extreem donker was en politiemensen bovendien ook elders nodig waren. De politie wilde het feest zaterdagmiddag zonder geweld beëindigen en hoopte dat de feestgangers uit zichzelf vertrekken. Dat lukte: de feestgangers verlieten uit zichzelf het terrein.

Tekst gaat verder onder de foto

Er zijn drie mensen aangehouden. Een wegens rijden onder invloed, de andere twee luisterden niet naar de aanwijzingen van de politie.

Op Twitter zegt burgemeester Josan Meijers van de gemeente Buren, waar Rijswijk onder valt: „Dit is een illegaal feest, het is dus verboden. Bovendien is het niet gepast in de coronacrisis. De maatregelen gelden voor iedereen!”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop