Nieuws/Binnenland
1526148
Binnenland

Gesprek van de Dag: donderdag 11 januari

Seal noemt Oprah Winfrey hypocriet

Amsterdam - Seal gelooft er niks van dat de ’schijnheilige’ Oprah Winfrey niets wist van het wangedrag van Harvey Weinstein. Dat laat de zanger woensdag weten op Instagram. En: Overvallers zijn vaak piepjonge impulsieve gastjes. Verder: Een 52-jarige vrouw uit Rockanje staat woensdag terecht omdat ze twee voetgangers doodreed, terwijl ze in verband met haar epilepsie helemaal geen auto mag rijden. Dit en meer in het Gesprek van de Dag.

Wat heb je vannacht gemist?

 • Twee treinen hebben op het station in Diemen een auto geramd. Wonderbaarlijk genoeg vielen er geen gewonden. Lees meer.
 • De eerste 45 Arubanen die dagenlang vast hebben gezeten in Venezuela zijn vlak voor middernacht Nederlandse tijd aangekomen per vliegtuig in Oranjestad. Dat bevestigt premier Evelyn Wever-Croes tegenover deze krant. Lees meer.
 • Donkere wolken pakken zich samen boven Paul Manafort, de oud-campagneleider van president Donald Trump. Hij is aangeklaagd voor fraude door een Russisch bedrijf, nadat het bedrijf bijna 19 miljoen dollar aan Manafort had geleend om te investeren in een Oekraïense mediaonderneming. Lees meer.

Gespreksstof voor bij de koffie

Seal en Oprah Winfrey

Seal en Oprah Winfrey

 • Seal gelooft niet dat Oprah Winfrey niets wist van het wangedrag van Harvey Weinstein. Dat laat de zanger woensdag weten op Instagram. Lees meer.
 • We eten thuis steeds minder verse groenten en vers fruit. In gewicht kochten we vorig jaar drie procent minder van de vitaminerijke voedselsoort. Lees meer.
 • De verwoestende modderstromen door regenval in het zuiden van Californië hebben inmiddels zeventien levens geëist. Er worden zeker zeventien mensen vermist. Door de massa’s puin en modder die dinsdag van de hellingen kwamen werden honderd huizen vernield. Lees meer.
 • In het afgelopen jaar zijn 1103 gewapende overvallen op woningen en bedrijven gepleegd. Dat zijn er 30 minder dan in 2016. Zware criminelen lijken zich meer op andere vormen van misdaad te storten. Zorgelijk is de jonge leeftijd van overvallers: sommigen zijn niet ouder dan twaalf. Lees meer.
 • Nu de rente bijna nul is en aandelenkoersen stijgen, haasten kleine beleggers zich massaal de beurs op. Onder hen zijn opvallend veel jongeren. Liefst 45 procent van de nieuwe beleggers was vorig jaar jonger dan 35 jaar. Lees meer.
 • Op het introkamp van de studie Aardwetenschappen worden seksistische liedjes gezongen. Na klachten van ouders schortte de Universiteit Utrecht gisteren alle financiële steun aan studievereniging U.A.V. op. Lees meer.

Stelling van de dag

Stelling Beleggen is beter dan Sparen

Stelling Beleggen is beter dan Sparen

 • De beurskoersen stijgen. De AEX is weer terug op het hoogste niveau sinds de zomer van 2001. Particuliere beleggers hebben de weg naar het Damrak weer gevonden. Sparen levert weinig op. Is beleggen daarom verstandiger? Doe mee aan de Stelling van de Dag. Lees meer.

Wat kun je vandaag volgen?

Hulpdiensten rukten massaal uit na de dramatische crash. Helaas bleek hulp voor een van de wandelaars niet meer te baten.

Hulpdiensten rukten massaal uit na de dramatische crash. Helaas bleek hulp voor een van de wandelaars niet meer te baten.

 • Een 52-jarige vrouw uit Rockanje staat woensdag terecht omdat ze in 2014 twee voetgangers doodreed, terwijl ze in verband met haar epilepsie niet mag autorijden. Enkele dagen na het dramatische ongeluk in Hellevoetsluis werd Julia H. weer achter het stuur van een auto aangetroffen. Rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman doet live verslag vanuit de rechtbank. Lees meer.
 • Automobilisten moeten donderdagochtend rekening houden met dichte mist. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. Lees meer.