Nieuws/Buitenland
1526156
Buitenland

Diertje dood aangetroffen

Schokkend: koala ’vastgeschroefd’ aan paal Australië

SYDNEY - In Australië is geschokt gereageerd op een foto van een koala die aan een paal is vastgenageld. De autoriteiten onderzoeken hoe het diertje is omgekomen.

De koala leefde mogelijk nog toen het dier „op wrede wijze werd vastgemaakt” aan de paal, liet Koala Rescue Queensland weten. De organisatie verspreidde op Facebook een foto van het diertje, dat op het oog een takje met bladeren lijkt vast te houden. Op sociale media werd met afschuw en woede gereageerd.

Inmiddels buigt de politie zich over de zaak. Een politiefunctionaris uit Kenilworth zei dat een onderzoek is gestart. Dierenbeschermingsorganisatie RSPCA laat een autopsie uitvoeren om de doodsoorzaak vast te stellen van het dier, dat naar verluidt met bouwschroeven was vastgemaakt.

„Dit is erg verontrustend”, zei een RSPCA-woordvoerder. „Of de koala dood was of niet; ik kan niet begrijpen hoe iemand kan denken dat dit grappig is.” Wie zich in Queensland schuldig maakt aan dierenmishandeling, kan een celstraf van zeven jaar of een hoge boete krijgen.