Nieuws/Buitenland
1526329712
Buitenland

Slachtoffers Texas zaten in één lokaal, bellende leerling doodgeschoten

UVALDE - De schietpartij op de basisschool in Texas vond plaats in één klaslokaal. Een woordvoerder van het Texaanse ministerie van Openbare Veiligheid komt in interviews met Amerikaanse tv-zenders met meer details over het bloedbad. Naast de 21 doden die vielen, zouden er ook leerlingen gewond zijn achtergebleven. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht.

De woordvoerder zegt dat het op dit moment onduidelijk is hoeveel van de gewonde kinderen de schietpartij hebben overleefd. Wat vaststaat is dat negentien leerlingen en twee docenten zijn omgekomen bij de dodelijkste schietpartij op een school in de Verenigde Staten sinds die op de Sandy Hook Elementary School in Connecticut in december 2012.

Motief

Het motief van de schutter is nog altijd niet duidelijk. Beveiligingsmedewerkers van de school zouden hebben geprobeerd de man de toegang te ontzeggen, maar slaagden daar niet in. De 18-jarige Salvador Ramos zou zichzelf vervolgens in een lokaal hebben opgesloten en begon daar om zich heen te schieten. De schutter werd ter plekke doodgeschoten nadat agenten er in waren geslaagd het klaslokaal te betreden.

Telefoongesprek

Amerikaanse media hebben de identiteit van enkele slachtoffers bekendgemaakt en volgens CNN zouden alle nabestaanden inmiddels op de hoogte zijn gesteld, maar de politie kan dit nog niet bevestigen. Wel is duidelijk dat de kinderen in leeftijd variëren van 7 tot 10. Kinderen zouden hebben geprobeerd te ontsnappen door ramen in te slaan en één leerling zou om het leven zijn gekomen tijdens een telefoongesprek over de schietpartij met de hulpdiensten.