Nieuws/Binnenland
1527580
Binnenland

Achtbaan aan stukken geknipt

Efteling biedt stukjes Python te koop aan

Kaatsheuvel - Pretpark de Efteling is donderdag begonnen met de ontmanteling van de Python. Python-fans kunnen vanaf eind maart een stukje achtbaan aanschaffen. Van delen van de achtbaan wordt namelijk een Python-aandenken gemaakt.

Met een eerste knip in de baan werd donderdag gestart met de ontmanteling van de bijna 37 jaar oude Python in de Efteling. Het 350.000 kilo wegende gevaarte wordt in ruim twee weken tijd in stukken gesneden met snijbranders.

Met een grote hydraulische tang wordt de achtbaan in stukken van ca. 3.000 kilo geknipt, die worden vervolgens afgevoerd en omgesmolten.

De baan wordt helemaal afgebroken en opnieuw opgebouwd. Fans van de achtbaan moeten hun favoriet weliswaar een tijdje missen, maar ze hoeven zich volgens het pretpark geen zorgen te maken over de ’ritbeleving’. De loopings, de dubbele kurkentrekker en de helix komen allemaal terug in het nieuwe ontwerp, zo bezweert de Efteling.

Op 31 maart kunnen bezoekers een ritje maken in de nieuwe Python.

Ben jij een echte Python-fan en zou je zo’n stukje Python wel willen kopen? Dan komen we graag met je in contact. Mail je verhaal naar verslaggever Nico Fassotte: n.fassotte@telegraaf.nl