Nieuws/Buitenland
1527673
Buitenland

Zwangere vrouw bijt verkrachter in penis

Mpumalanga - De politie van Zuid-Afrika is op zoek naar de man die in zijn penis werd gebeten door een vrouw. Dat gebeurde toen hij haar wilde verkrachten voor de ogen van haar kind.

De vrouw, die drie maanden zwanger is, kreeg een lift van twee mannen in Mpumalanga in een witte Toyota Tazz. Ze was met haar 5-jarige kind op weg naar een kliniek.

De mannen reden echter de bosjes in en bedreigden haar met een mes dat ze haar mond moest houden. Vervolgens werd ze verkracht.

Tanden in geslachtsdeel gezet

Daar liet de vrouw het niet bij zitten. Ze besloot om (letterlijk) van zich af te bijten en zette haar tanden in het geslachtsdeel van een van de verkrachters. Dat werkte en de mannen sloegen op de vlucht.

Ziekenhuizen in de omgeving van Mpumalanga zijn door de politie verzocht het te melden als er een man met een gewonde penis langskomt voor een behandeling, aldus de BBC.

Minstens 109 verkrachtingen per dag

Verkrachtingen en seksueel misbruik zijn een groot probleem in Zuid-Afrika. Uit gegevens van Africa Check blijkt dat er iedere dag minsten 109 verkrachtingen worden gemeld. Tussen 2016 en 2017 was er sprake van bijna 40.000 incidenten.