Nieuws/Binnenland
1527887
Binnenland

Advocate failliet na steekpartij

De verdachte op een compositiefoto.

De verdachte op een compositiefoto.

ZOETERMEER - De steekpartij eind september, waarbij een 38-jarige Zoetermeerse advocate zwaargewond raakte, heeft een trieste nasleep gekregen. Het kantoor dat de vrouw samen met haar zus runde, is vanwege het incident failliet gegaan.

De verdachte op een compositiefoto.

De verdachte op een compositiefoto.

De dader, een cliënt van het slachtoffer, loopt nog altijd vrij rond.

Volgens curator Pim Nuiten was Benders Advocaten een goedlopend kantoor, maar kon het personeel het niet langer bolwerken. „De impact en psychische belasting zijn erg groot. Mevrouw is 100 procent arbeidsongeschikt en hoewel haar zus heeft geprobeerd dossiers over te nemen, bleek het uiteindelijk een te zware belasting. Omzetverlies was het gevolg bij gelijkblijvende kosten.”

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. De Marokkaans-Nederlandse advocate had dinsdagmiddag 26 september een afspraak met een cliënt die ze nog niet eerder had gezien. Na het gesprek viel de man haar aan en stak de vrouw met een mes in haar arm, hoofd en gezicht. De dader ging ervandoor en het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het incident zouden twee mannen betrokken zijn. Van het duo zijn verschillende camerabeelden, die zijn opgenomen op station Amsterdam-Lelylaan.