Nieuws/Buitenland
1530646993
Buitenland

Dronken vrouw (19) probeert na avondje stappen met gestolen paard naar huis te rijden

Ter illustratie.

Ter illustratie.

Eschweiler - Een 19-jarige vrouw uit het Duitse stadje Eschweiler heeft na een nachtje stappen haar oog laten vallen op een bijzondere ‘taxi’ om thuis te komen. Ze stal een paard uit een box op een manege en wilde daarmee naar huis rijden.

Ter illustratie.

Ter illustratie.

De vrouw zou volgens de politie behoorlijk diep in het glaasje hebben gekeken. Op haar weg naar huis passeerde de dame zondagochtend een manege. Ze besloot een van de paarden uit een box te halen en probeerde het dier te bestijgen. Het paard wilde daar echter niets van weten.

Volgens de politie werd een buurtbewoner gewekt door het hoefgetrappel voor haar deur. Toen ze poolshoogte ging nemen, zag ze de vrouw die nog steeds probeerde op het paard te klimmen.

De buurtbewoner greep in, en leidde het paard en de dronken vrouw terug naar de manege. Daar schakelde ze ook de politie in. Agenten hebben de vrouw aangehouden wegens poging tot diefstal. De eigenaar van het paard heeft vervolgens aangifte gedaan. Uiteindelijk mocht de - inmiddels wat opgeknapte ’amazone’ – naar huis. Dat gebeurde lopend en op eigen kracht, aldus de Akense politie.