Nieuws/Buitenland
1530751
Buitenland

Speciale eenheid voor verdachte moord op ’Franse McCann’

Nordahl Lelandais.

Nordahl Lelandais.

PONTOISE - De Franse gendarmerie gaat met ingang van volgende week met een speciale eenheid aan het werk om de gangen na te gaan van verdachte Nordahl Lelandais. De 34-jarige man is mogelijk verantwoordelijk voor het verdwijnen van meerdere mensen, onder wie het meisje Maëlys.

Nordahl Lelandais.

Nordahl Lelandais.

Lelandais zit vast op verdenking van twee moorden, waarvan Maëlys de belangrijkste is. Zij verdween eind augustus tijdens een huwelijksfeest in een plaatsje ten westen van de stad Chambéry. Haar verdwijning schokte heel Frankrijk en werd aanvankelijk vergeleken met die van Maddie McCann.

In september zijn in een bos de stoffelijke resten gevonden van de 24-jarige militair Arthur Noyer die in april ten zuiden van Chambéry spoorloos verdween na een bezoek aan een discotheek. Ook zijn dood wordt in verband gebracht met Lelandais.

De verdachte stelt onschuldig te zijn. Maar volgens de politie was hij zowel vlak bij het meisje als bij de militair toen die verdwenen. Dat is volgens de onderzoekers geen toeval. De speciale politie-eenheid gaat nu het verleden van Lelandais na en legt dat naast alle onopgehelderde verdwijningen in zijn omgeving, meldden Franse media donderdag.