Nieuws/Binnenland
15330
Binnenland

’Zo loopt het leven soms, het kwam er niet van’

Marco Vleggeert (50) is sinds anderhalve week vader van Toby en heeft – naar eigen zeggen – goede genen. Hij voelt zich fit. Hij twijfelde dan ook geen moment toen zijn 24 jaar jongere vriendin Eva haar kinderwens uitsprak. ,,Ik wilde ook graag een kindje. En waarom niet? Mick Jagger heeft op zijn 72e nog een kind verwekt.”

Toch verwachtte hij van tevoren wel wat negatieve reacties op zijn vaderschap. Mensen die zouden zeggen dat hij niet goed bij zijn hoofd is om op zijn 50e nog aan een kind te beginnen. ,,Maar tot op heden merk ik daar niks van. Mijn vrienden gunnen het me, ze vinden het leuk dat het er eindelijk van komt.”

Een kinderwens had Marco altijd al, maar het kwam er niet van. Het juiste meisje zat er eerder niet tussen: of ze hadden geen kinderwens, of ze bleek uiteindelijk toch niet de ware te zijn. ,,Al mijn vrienden hebben al kinderen van twintig, ik ben een buitenbeentje. Maar zo loopt het leven soms. Het kwam er niet van.”

Bovendien reisde Marco in het verleden veel. Voor het militaire bedrijf Talis verkocht hij beveiligingssystemen en kanonnen in heel Zuid-Europa. Soms was hij drie weken achter elkaar van huis. Nu hoeft hij niet meer zo veel te reizen.

Marco kon de afgelopen twee jaar al een beetje oefenen, zijn vriendin heeft uit een eerdere relatie een dochter van zes. ,,Het is een heel ander leven. Ik lig geen tv meer te kijken op de bank, maar speel buiten in parken. En het is het allemaal waard. Het leven en elke beslissing die ik maak telt nu veel meer.”