Nieuws/Binnenland
15333
Binnenland

’Tweede wel uit hoofd gelaten’

Nick Meurs (23) zou het mannen niet aanraden om op hun achttiende aan een kind te beginnen. Ongepland raakte zijn vriendin zwanger en besloot ze het kindje (Vinchenzo, nu 4 jaar) te houden. Als vanzelf wende hij aan de verantwoordelijkheden die horen bij het vaderschap, toch was hij liever zelf nog even kind geweest. „Maar je kunt er zo weinig aan veranderen, hè.”

Hij stopte met zijn opleiding, haalde zijn rijbewijs en zorgde dat er geld binnenkwam, zodat hij op zichzelf kon gaan wonen.

Hij is niet meer samen met de moeder van zijn zoon, maar heeft nog goed contact met haar. „Vinchenzo is de helft van de tijd bij mij, dat is fijn. Zo blijf ik betrokken bij de opvoeding.”

De ideale leeftijd om aan een eerste te beginnen lijkt hem 25 jaar, het moment dat er wat meer stabiliteit is in het leven. „Dan kun je daarna meteen aan een tweede beginnen. Dat heb ik nu wel uit mijn hoofd gelaten.”

Zijn huidige vriendin denkt daar hetzelfde over. Ze kennen elkaar nu drie jaar en willen graag kinderen, maar ze wil eerst haar school afmaken. „Als ze daarna eenmaal een baan heeft, willen we heel graag een kind.”