Nieuws/Binnenland
1533790117
Binnenland

A12 richting Den Haag dicht

Bouwers stilgezet op A12, diverse arrestaties

DEN HAAG - De politie heeft een aantal demonstranten van het bouwprotest op de A12 - Den Haag uit - stilgezet wegens gevaarlijk rijgedrag. De stoet reed langzaam en over de volle breedte van de weg. Meerdere mensen zijn aangehouden, meldt de politie.

Doordat agenten bezig waren met de arrestaties, was de A12 ter hoogte van Voorburg/Den Haag enige tijd in beide richtingen afgesloten. Dat meldde de ANWB op Twitter. Inmiddels zijn de wegen weer vrijgegeven.

Vanwege het vele bouwverkeer dat woensdag naar de betoging op het Malieveld in Den Haag wilde, was het laatste deel van de A12, de Utrechtsebaan, gedurende de dag in de richting van het centrum afgesloten. De weg was geblokkeerd door de politie waardoor protesterende bouwers niet verder konden en hun voertuigen lieten staan tot aan het einde van de protestactie. Het overige verkeer werd omgeleid.

Nadat de boze bouwers aan het eind van de middag waren vertrokken, moest de Utrechtsebaan eerst worden schoongemaakt voordat die weer open kon. Rond 19.00 uur was de klus geklaard.