Nieuws/Buitenland

Russische zwerfhonden massaal afgemaakt om WK

MOSKOU - In Rusland worden massaal zwerfhonden afgemaakt in aanloop naar het WK voetbal dat dit jaar zal plaatsvinden in het land. Internationale dierenbeschermingsorganisatie zijn geschokt.

Zwerfhonden zijn een veelvoorkomend fenomeen in Rusland. Minister Vitaly Mutko liet afgelopen maand weten dat er zo’n 2 miljoen zwerfhonden leven in Russische steden waar het WK voetbaal plaats zal vinden. Er wordt gesproken over ’mass destruction’ (massale vernietiging) maar dit moet wel zo ’humaan mogelijk’ worden aangepakt. Aldus Russische ministers.

De directeur van World Animal Protection Nederland (WAPN) roept de overheid op om een humane en duurzame oplossing te kiezen, in plaats van het afmaken van deze grote aantallen trouwe viervoeters, wat onnodig en ineffectief is. „We moeten voorkomen dat honden het onschuldige slachtoffer worden van dit WK.”

Volgens WAPN is de enige manier om problemen met zwerfhonden op te lossen, de honden massaal te vaccineren, te steriliseren en door diereigenaren op hun verantwoordelijkheid te wijzen

Lees meer over