Nieuws/Vrouw

In het nieuws

‘Zara, ik voel me met mijn curves totaal niet aangesproken’

Door Daphne van Rossum

Ik ben op zoek in de uitverkoop naar een leuke feestjurk, omdat mijn vriend binnenkort een groot feest geeft voor zijn verjaardag, en doe een rondje Zara online. Na tig pagina’s haak ik af. Ik wil andere vrouwen niet bodyshamen, maar het valt me op dat de modellen zonder uitzondering piepjong en flinterdun zijn. In dat beeld herken mezelf als vrouw van 51 met maat 38/40 en curves totaal niet.

Ik kan me helemaal niet voorstellen hoe dergelijke kleren bij mezelf zouden staan, als ik het zo zie. Wellicht ben ik niet de doelgroep, maar ik kijk toch echt bij de damescollectie.

Uiteindelijk koop ik een jas voor mijn dochter in de uitverkoop en log ik uit met de gedachte dat ik waarschijnlijk meer geld had gespendeerd als ik kleding had gezien op modellen die beter in mijn eigen referentiekader hadden gepast. Zo schiet je als retailer toch je doel voorbij?

Ik waag er de volgende post aan op Facebook: ‘Was bij #zara op zoek naar een leuke jurk, maar kan me totaal niet identificeren met het beeld dat ze neerzetten. Het staat vast leuk als je 30 kilo weegt en 16 bent. Of hoe zeg je dat zonder te #bodyshamen’.

Ik voeg een aantal screenshots toe van plaatjes waar ik me aan erger - en kan op veel bijval rekenen.

Wat andere vrouwen van de plaatjes vinden, lees je hier.