Nieuws/Buitenland
1535646436
Buitenland

Beschermde zijn moeder

Jongen (12) in VS schiet overvaller dood met jachtgeweer

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

East Feliciana - Een 12-jarige jongen heeft in de Amerikaanse staat Louisiana een overvaller doodgeschoten. Dit gebeurde op 30 juni tijdens een overval op het huis waar hij met zijn moeder woont.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Volgens de plaatselijke politie zagen getuigen een bewapende man ruzie maken met de vrouwelijke bewoner van het huis. De 32-jarige overvaller, genaamd Brad LeBlanc, dwong haar vervolgens naar binnen, waarna een worsteling tussen de twee ontstond, zo meldt de Amerikaanse nieuwszender WAFB 9.

Het zoontje van de vrouw vreesde voor zijn leven en weigerde lijdzaam toe te zien hoe zijn moeder het onderspit dreigde te delven tegen de overvaller. Een schot met een jachtgeweer maakte een einde aan het gevecht en het leven van LeBlanc.

Overleden

De politie was snel ter plaatse. Er zijn nog pogingen gedaan om eerste hulp aan LeBlanc te verlenen, maar dat mocht niet meer baten. De overvaller overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. „Ik heb geen idee hoe je dit aan een kind moet vertellen”, vertelt Sheriff Jeff Travis aan WAFB 9.

Toch lijkt het volgens de moeder goed te gaan met haar zoon, zo heeft ze aan de sheriff laten weten. „De moeder begrijpt dat haar zoon een normaal persoon is die in een abnormale situatie verkeerde. Hij gaat hulp nodig krijgen om deze gebeurtenis te kunnen verwerken”, laat hij weten.