Nieuws/Binnenland

’Welkom in de grote stad’

Henk Krol kwaad over photoshop Partij van de Ouderen

ANP

AMSTERDAM - De fractievoorzitter van 50Plus in de Tweede Kamer, Henk Krol, is allerminst blij met een photoshop van de Amsterdamse Partij van de Ouderen. Op de foto - gemaakt in 2014 - staat hij achter lijsttrekker Wil van Soest. „Ook Henk Krol staat vierkant achter ons”, staat erbij. De fractievoorzitter heeft hier naar eigen zeggen nooit toestemming voor gegeven.

ANP

Krol heeft een van zijn medewerkers een brief naar Van Soest laten sturen. „Voor publicatie van deze foto heeft de heer Krol noch partij 50Plus ooit toestemming verleend. Daar kan ook geenszins sprake van zijn, nu partij 50Plus zoals u weet zelf deelneemt aan de komende gemeenteraadsverkiezingen”, luidt de brief volgens AT5.

50Plus dreigt bij verder gebruik naar de rechter te stappen en een dwangsom van vijfduizend euro per dag te eisen. Van Soest peinst er niet over. „In aanloop naar de verkiezingen van maart 2014 wilde Henk Krol maar wat graag met mij op de foto. We hebben die foto destijds gebruikt en haalden als Partij van de Ouderen, zoals bekend, uit het niets één zetel.”

Niet piepen

Ze is dan ook woedend om het feit dat 50Plus heeft besloten om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. „Dan moeten ze ook niet piepen dat wij ze met een ludieke photoshop op de hak nemen. Welkom in de grote stad zou zeggen.”

De lijsttrekker van de Amsterdamse afdeling van 50Plus, Geert Dales, bevestigt dat Krol niet blij is met de photoshop. „Het is niet respectvol om te pronken met andermans veren. De ChristenUnie zet Mark Rutte toch ook niet op een poster?”

Lees meer over