Nieuws/Buitenland
1537072
Buitenland

Activisten slopen H&M’s om ’coolest monkey in the jungle’-trui

Johannesburg - In Zuid-Afrika zijn meerdere winkels van H&M overhoop gehaald naar aanleiding van de rel rondom de ’coolest monkey in the jungle’-trui. Boze activisten hebben alle kledingrekken en paspoppen met de grond gelijk gemaakt.

De H&M-winkels die onderhanden zijn genomen door de activisten, staan in Pretoria, Sandton, East Rand en Johannesburg. Zo meldt RTL Nieuws.

De kledingketen Hennes & Mauritz kwam onder vuur komen te liggen vanwege de foto van het kind, dat H&M op de website had geplaatst. Het jongetje draagt op de foto een trui met de tekst: coolest monkey in the jungle.

De moeder van het jochie dat centraal staat in de rel rond modeketen H&M, vindt alle ophef over de trui van haar zoontje overdreven. „Ga verder met je leven”, aldus de vrouw.

Racisme

De combinatie van een donkere jongen en aap werd als racistisch aanzien en bracht onder meer artiesten als The Weeknd, LeBron James, P Diddy, Romelu Lukaku en andere beroemdheden ertoe de kledingketen aan de schandpaal te nagelen. H&M bood excuses aan en verwijderde de foto van de site.