Nieuws/Binnenland

Verhalen achter het nieuws

Annemieke emigreerde naar Italiaanse zon

Door Lisette de Ronde

Emigreren naar de Italiaanse zon: wakker worden met een cappuccino op het terras, overheerlijk eten en mensen om je heen die continu Italiaans babbelen. Veel mensen dromen erover, maar Annemieke Kranendonk (44) en haar man Caspar voegden de daad bij het woord.

"Bijna acht jaar geleden vertrokken we met ons zoontje (toen 2) naar de Marken, een gebied in het midden van Italië. We woonden in de Randstad, waar ik een baan had als pr-manager bij een groot bedrijf. Ik was ooit begonnen met yoga, werd groot fan, en deed een cursus om hierin les te kunnen gaan geven. Dat was allemaal zo relaxt, dat ik me realiseerde dat het anders moet: niet meer hele dagen werken en nauwelijks je kind zien, maar mijn dromen najagen."

"Terwijl ik meer een dromer ben, onderneemt mijn man gelijk actie, en zo emigreerden we niet veel later. We hadden zin in avontuur en ons oog was gevallen op Italië, vanwege het lekkere weer, de mooie natuur en toch nog aardig dicht bij onze familie. We gingen de specerij saffraan verbouwen, en daarnaast zou ik yogalessen geven aan de lokale bevolking.”

Wil je weten wat Annemieke mist aan Nederland? Lees haar verhaal dan verder op VROUW.nl: ’Het duurt eeuwig om iets geregeld te krijgen, want er zijn hier zoveel wetten en regels.’