Nieuws/Buitenland
1538943805
Buitenland

Duitsland wil meer reizigers testen op coronavirus

BERLIJN - Duitsland wil inwoners die terugkeren uit het buitenland kosteloos een coronatest aanbieden. Wie uit een risicoland komt, kan zich straks al op de luchthaven laten testen. Dat is de uitkomst van overleg tussen de Duitse deelstaten en de landelijke overheid.

Ook mensen die terugkeren uit landen die niet als risicovol worden gezien, moeten binnen 72 uur de mogelijkheid krijgen om zich kosteloos te laten testen. Zij kunnen dat regelen via de lokale gezondheidsautoriteiten in hun woonplaats.

Het nieuwe beleid betekent dat op meer vliegvelden testlocaties worden ingericht. Wie uit een risicoland komt en zich niet wil laten testen, moet 14 dagen thuis in quarantaine. De Duitse tegenhanger van het RIVM heeft momenteel zo’n 130 landen aangewezen als risicogebied. Het gaat onder meer om de Verenigde Staten, Turkije en Israël.

In Duitsland wordt gevreesd dat het aantal coronabesmettingen flink kan toenemen als inwoners tijdens de zomervakantie besmet raken in het buitenland. Zo zijn deze week in de stad Cottbus voor het eerst in maanden weer nieuwe coronagevallen vastgesteld. Het gaat om een gezin dat op vakantie was geweest op het populaire vakantie-eiland Mallorca.