Nieuws/Binnenland
1541061385
Binnenland

Podcast met Wierd Duk

'Samenleving dreigt door polarisatie blijvend te worden beschadigd'

Het broeit in de samenleving. De terugkeer van Corona en de mogelijke doorvoering van de 2G-maatregel leidt bij een groot aantal mensen tot sombere en soms opstandige gedachten, zegt verslaggever Wierd Duk in een nieuwe aflevering van de podcast ‘Het Land van Wierd Duk’. ,,Ik krijg enorm veel berichten van mensen die er compleet doorheen zitten en die hun hart vasthouden voor de toekomst. Ongevaccineerden, of mensen die geen booster willen zijn bang hun banen te verliezen of uitgesloten te worden van onderwijs.” Duk sprak met jongeren, die zeer kritisch zijn op het coronabeleid. ,,Hen kun je niet uitleggen dat besmettelijke gevaccineerden overal naar binnen mogen terwijl zij buiten moeten blijven, ook al kunnen ze aantonen dat ze negatief zijn getest.”

Verder in de podcast: het proces tegen Kyle Rittenhouse laat opnieuw zien hoe verscheurd de Verenigde Staten zijn en hoezeer de partijdige media er politiek bedrijven. En: de polarisatie in Nederland bereikte een dieptepunt in de Tweede Kamer waar Forum-Kamerlid Van Houwelingen zijn tegenstrever van D66 een afrekening voorspelde via een ‘tribunaal’. Duk: ,,Ophef en oorlogstaal verdrijven uiteindelijk de redelijkheid.”

Luister de podcast ‘Het land van Wierd Duk’ hier, hieronder, of via je eigen favoriete podcast app zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify:

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop