Nieuws/Binnenland
1542737
Binnenland

’Laat AFM nabestaandenregeling ambtenarenpensioen onderzoeken’

Den Haag - Financieel toezichthouder AFM moet op ambtenarenpensioenfonds ABP worden afgestuurd nu de compensatieregeling voor nabestaanden wordt afgeschaft. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt zet vraagtekens bij de aanpak van het haastig doorgevoerde besluit.

Vanaf 1 februari vervalt voor nieuwe gevallen de zogenaamde ANW-compensatieregeling voor de partner van een overleden ABP-gepensioneerde. Omtzigt vindt dat dit te abrupt gebeurt en dat de pensioendeelnemers pas zeer laat hierover zijn geïnformeerd. In oktober werd het besluit op de website van het pensioenfonds bekend gemaakt.

Is dit tegen de wet?

De CDA’er wil nu weten of het niet tegen de wet is om een pensioenregeling „op zo’n korte termijn ingrijpend te veranderen, waardoor de pensioenoverzichten van de afgelopen jaren feitelijk naar de prullenbak kunnen voor veel mensen.”

Ook vraagt hij zich ernstig af of werknemers die onder het fonds vallen wel voldoende mogelijkheden en tijd hebben om zich goed bij te verzekeren. Voor het einde van de maand hoopt hij hierover opheldering te krijgen van het kabinet.