Nieuws/Buitenland
1543758554
Buitenland

Rugzak met kogels gevonden in zoektocht naar Jürgen Conings

DILSEN-STOKKEM - Tijdens de gerichte zoekactie naar Jürgen Conings woensdag zouden de militairen en speciale eenheden een rugzak met daarin een aanzienlijke hoeveelheid munitie gevonden hebben. Het zou een aanwijzing in de zoektocht naar de voortvluchtige militair kunnen zijn.

Dat schrijven Het Belang van Limburg en VRT Nieuws. Het federaal parket in België kan het nieuws nog niet bevestigen. Volgens VRT werd de rugzak gevonden in de buurt van de plaats waar Conings zijn wagen had achtergelaten.

Er wordt donderdagochtend opnieuw gezocht in Limburg naar de gewapende en voortvluchtige militair Jürgen Conings. Er zijn militairen en politieagenten aanwezig aan het Dilserbos aan Heuvelsven (Lanklaar), waar de auto van Jürgen Conings een paar weken geleden is gevonden. Dat heeft een journalist van Belga ter plaatse vastgesteld.

In het onderzoek naar Conings is een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot moord in een terroristische context en voor inbreuken op de wapenwetgeving in een terroristische context. Na diverse grootschalige zoekacties blijft Conings voorlopig onvindbaar.

De 46-jarige Conings verdween maandag 17 mei nadat hij wapens en munitie had meegenomen uit de kazerne van Leopoldsburg. Hij heeft zijn pijlen onder meer gericht op de Vlaamse viroloog Marc Van Ranst, die daarna met zijn gezin in een ’safehouse’ werd geplaatst. Na diverse grootschalige zoekacties blijft Conings vooralsnog onvindbaar.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo