Nieuws/Binnenland
1546310663
Binnenland

Grote groep moet zich verantwoorden

Tien nieuwe aanhoudingen voor kopschopvideo Gorinchem

GORINCHEM - De politie heeft tien nieuwe arrestaties verricht voor de door jongeren gefilmde mishandeling in Gorinchem. Dat laat de politie weten. De tien verdachten zijn allemaal tussen de 14 en 16 jaar en komen uit Gorinchem en omgeving.

De rol waarvan de jongeren worden verdacht verschilt. Sommigen zouden klappen hebben uitgedeeld, anderen hebben aangemoedigd, gefilmd of geduwd. De verdachten zijn na verhoor weer vrijgelaten.

Eerder werden al vier anderen gearresteerd. Drie van hen zitten nog vast; twee jongens van vijftien en één van veertien. Zij hadden het slachtoffer tegen het hoofd en het lichaam geschopt. Justitie verdenkt ze van poging tot doodslag.

Afgelopen maand verscheen een video op sociale media waarop is te zien hoe een jongen door een groep wordt mishandeld. Omstanders filmen, joelend, de klappen en trappen die worden uitgedeeld.

De beelden leidden tot veel verontwaardiging. Ook burgemeester Reinie Melissant van de gemeente Gorinchem reageerde geschokt. „Het is afschuwelijk en onacceptabel”, zei ze.

Larissa, de moeder van het 15-jarige slachtoffer, reageerde tegenover De Telegraaf ontdaan. „Ik vind het te bizar voor woorden dat leeftijdsgenoten de vechtpartij staan te filmen en niet ingrijpen. Wat als het ze zelf zou gebeuren: hoe zouden ze dat vinden? Misschien waren dit wel klasgenoten of schoolgenoten, mensen die mijn zoon normaal op de gang groeten. Meisjes staan te giechelen en anderen staan toe te juichen dat één van de slachtoffers in het water wordt gegooid.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd