Nieuws/Binnenland
1546795402
Binnenland

Politiehond bijt agressieve man in Amsterdam-Oost

Een politiehond, niet de hond uit het verhaal.

Een politiehond, niet de hond uit het verhaal.

AMSTERDAM - Een politiehond is ingezet bij de aanhouding van een 23-jarige Amsterdammer die in Amsterdam-Oost een man vanuit het niets mishandelde en twee anderen bedreigde. De man verzette zich zodanig bij zijn aanhouding, dat de hond hem in zijn been beet. Hij werkte daarop alsnog niet mee, maar kon kort daarna toch worden geboeid en aangehouden.

Een politiehond, niet de hond uit het verhaal.

Een politiehond, niet de hond uit het verhaal.

De verdachte stond woensdagmiddag voor de deur van de woning van een 22-jarige man aan het Ringslangpad en deelde gelijk een klap uit toen die opendeed. Volgens de politie greep hij het slachtoffer vervolgens bij de keel en sneed of stak hem vermoedelijk met een mesje in zijn hand. Daardoor raakte de bewoner lichtgewond. Gealarmeerde buurtbewoners schoten te hulp, maar werden door de verdachte bedreigd.

Daarop belden ze de politie, die de man aantrof op een noodtrap. Toen het agenten niet lukte hem naar beneden te krijgen, ging er een hondengeleider op af. Nadat die er eveneens niet in slaagde de verdachte op andere gedachten te brengen, zette hij de hond in. Hij is meegenomen naar het bureau waar hij medische hulp heeft gekregen. Tegen de man is aangifte gedaan.